Actueel

Aanmelden

Actueel

Brusselse energiepremie

01/10/2020

De Brusselse regering wil investeringen in de energierenovatie opnieuw aanzwengelen. Daarom heeft ze een bonus energiepremie in het leven geroepen. Tot 1 september 2021 voorziet het Brussels Gewest maar liefst 16 miljoen euro extra voor de Bonus Energiepremie.

Lees meer

Promotiecampagne Volta voor elektrotechnici

30/09/2020

Volta, ons technisch kenniscentrum investeert in een vernieuwde langetermijncampagne via social media, web en lesmateriaal wil Volta jongeren én volwassenen aanzetten om te kiezen voor een opleiding en beroep in de elektriciteitssector.

Lees meer

Techlink Webinar - Installaties voor hemelwaterafvoer

25/09/2020

Techlink en WTCB hebben de richtlijnen verduidelijkt en een vereenvoudigde methode voorgesteld hebben voor het ontwerp en de dimensionering van hemelwaterafvoerinstallaties onder vrij verval volgens de norm NBN EN 12056-3.

Lees meer

U beslist mee! - Hoe zal de installatiesector er in 2030 uitzien?

24/09/2020

Onze sector van overmorgen zal er immers compleet anders zal uitzien dan vandaag. Wat is uw VISIE op de toekomst van de installatiesector? Voor ons is het van cruciaal belang dat u 10 minuten van uw kostbare tijd besteed om uw mening met ons te delen!

Lees meer

Fransen verbieden vervangen mazoutketel door nieuwe

03/09/2020

Het nieuwe schooljaar met torenhoge ambities starten inzake energietransitie. Dat is exact wat de Franse minister, Emmanuelle Wargon, aankondigt met haar voornemen om stookolieketels definitief te verbieden op haar grondgebied. 

Lees meer

Veel gestelde vragen steunmechanismen residentiële PV

12/08/2020

Op vrijdag 10 juli heeft de ministerraad beslist over de introductie van een premiesysteem voor residentiële PV vanaf 1/1/2021. Omdat er veel onduidelijkheid heerst bij installateurs en particulieren, proberen we een antwoord te geven op de meest gestelde vragen.

Lees meer

Het momentum is nu om in te zetten op energetische renovaties

07/07/2020

De overheid heeft een unieke kans om de economische relance na de coronacrisis te koppelen aan klimaat-en milieudoelstellingen, met bovendien een vloedgolf aan nieuwe jobs én een lagere energiefactuur als kers op de taart. 

Lees meer