Actueel

Aanmelden

Actueel

Vergoedingssysteem prosumenten & onderdelen energiefactuur

06/09/2019

In het kader van de uitrol van de digitale meter geeft Techlik een gedetailleerd overzicht over welke onderdelen van de energiefactuur terugdraaien in de verschillende vergoedingssystemen (huidige systeem met terugdraaiende teller of alternatieve systeem van de VREG).

Lees meer

Update beleidsdossiers PV

05/09/2019

Update van de stand van zaken in enkele PV beleidsdossiers, namelijk over de batterijpremie, wijziging energiebesluit voor PV projecten van 750kVA tot 2MVA en tenslotte een mededeling van Fluvius omtrent vervanging van panelen.

Lees meer

Publicaties technische voorschriften C10/C11

05/09/2019

De langverwachte nieuwe Synergrid C10/11 technische voorschriften werden eindelijk gepubliceerd en bevatten geen verassingen. Op 31 januari stuurden we u een overzicht van de
belangrijkste wijzigingen van de C10/11 die betrekking hebben op PV.

Lees meer

VREG "Hoge elektriciteitsfactuur verkeerd signaal voor energietransitie"

02/09/2019

De VREG concludeert in een rapport over ODV's (openbaredienstverplichtingen), dat de hoge ODV kost op de elektriciteitsfactuur een verkeerd signaal is voor de energietransitie met o.a. meer warmtepompen.

Lees meer

Persbericht - Pleidooi Techlink en ODE voor lastenverschuiving

02/09/2019

Techlink en ODE lanceren een persbericht naar aanleiding van het rapport van de VREG waarin geconcludeerd wordt dat de hoge ODV's op de elektriciteitsfactuur een verkeerd signaal is voor de energietransitie.  Dit toont het belang aan van een lastenverschuiving richting fossiele brandstoffen.

Lees meer

Modeldocumenten beschermen de consument én installateur

27/08/2019

Wees alert voor de rechten van de consumenten, vooral bij dringende herstellingen. Voor niet-dringende tussenkomsten heeft u er als installateur belang bij contracten af te sluiten. Maak gebruik van modeldocumenten zodanig dat u in een duidelijk kader kan werken. 

Lees meer

Zonne-energie breekt record ondanks hittegolf

02/08/2019

Vlamingen haalden de afgelopen maand 10% van hun energieverbruik uit de zon. Dat is een record. De hoofdreden voor het record is dat er gewoon meer zonnepanelen liggen in Vlaanderen. Zonder de hittegolf had de productie van de zonnepanelen nog hoger gelegen. 

Lees meer