Herbeluister onze webinars

Aanmelden

Thuisbatterijen - webinar van 25 februari 2021

Thuisbatterijen, een topic dat actueler dan ooit is na het arrest van het Grondwettelijk Hof rond het principe van de terugdraaiende teller. De energie van de zonnepanelen kan via batterijopslag immers efficiënter benut worden door zoveel mogelijk opgewekte energie zélf te verbruiken. Toch blijven er nog veel vragen: Vormen de huidige batterijen nu al de ultieme oplossing? Is het momentum aangebroken om te investeren in thuisbatterijen? Wat zijn de voor- en de nadelen?

Klik hier om het webinar te herbeluisteren en kort en krachtig je kennis op te laden.

Afvoer van afvalwater - webinar van 27 januari en 4 februari 2020

En nadien?  Wat met het water, waar gaat het naartoe?

Een deugddoend bad nemen.... de evidentie zelve voor uw klanten!
Natuurlijk stellen zij zich nooit de vraag op welke manier het afvalwater wordt afgevoerd... Want dat is immers uw job!

Had u graag uw kennis hierover nog even uitgediept? En de nieuwe normen nog even opgefrist?

Herbeluister dan hier het eerste deel van dit webinar

Herbeluister hier het tweede deel ons webinar

Waterkwaliteit in uw installaties - webinar van 15 en 17 december 2020

De HVAC installaties zijn vandaag de dag uiterst performant en beloven - althans in theorie - zeer hoge rendementen. Maar in de praktijk is dit natuurlijk een ander verhaal!

De geïnstalleerde generator mag dan nog de efficiëntste én betrouwbaarste zijn op de markt, als de waterkwaliteit in de installatie te wensen overlaat, kan u zich gegarandeerd verwachten aan systeemstoringen en dringende interventies!

Dit webinar spitst zich op in 2 delen van ongeveer een uur, waar we enkele theoretische basisprincipes onder de loep nemen en de link maken naar de oorzaken en gevolgen van deze slijkvorming (vermijden van zuurstoftoevoer in de installatie, ontluchten, materiaalkeuze, beperken hoeveelheid navulwater).

Immers wanneer de basisprincipes goed gerespecteerd zijn, volstaat een eenvoudige en intelligente monitoring om de levensduur van een installatie en de optimale prestatie ervan te garanderen.

Klik hier voor deel 1 van dit webinar te herbeluisteren.

Klik hier voor deel 2 van dit webinar te herbeluisteren.

Dimensionering expansievaten

Door het installeren van sanitaire expansievaten, kunnen waterverliezen vermeden worden ter hoogte van het veiligheidsventiel. De belangrijkste taak van het expansievat bestaat erin te zorgen voor een constante druk in de installatie.

Echter, bijzondere aandacht dient te worden besteed aan de keuze, de dimensionering en het onderhoud van deze vaten. Dit om er voor te zorgen dat de gewenste efficiëntie behaald wordt en om het risico op ontwikkeling van legionella te beperken.

Programma

We starten met een stukje theorie rond deze materie, zoals o.a. de norm DIN 4807-5, die een dimensioneringmethode aanreikt voor deze types van vaten.

Vervolgens gaan we over naar een praktisch gedeelte, waar onze spreker Vincent Jadinon, van het WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf) u wegwijs zal maken in een rekentool om de dimensionering te vergemakkelijken.

Na het beluisteren van dit webinar zal de dimensionering van expansievaten voor u geen geheimen meer hebben!

Hoe dimensioneer ik mijn sanitairwarmwaterinstallatie? - webinar van 8 december 2020

Een deugddoende warme douche na een lange werkdag of de afwas doen na het avondeten, het spreekt zo voor zich om warm water altijd binnen handbereik te hebben.
Dat is de basis van een sanitaire installatie, zegt u? Absoluut, maar de dimensionering ervan is echter in de praktijk niet altijd evident!


Herbeluister daarom ons webinar van 8 december, waarop Bart Bleys van het WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf) u alles hierover uit de doeken doet en vind het juiste evenwicht tussen het comfort dat uw klanten verwachten en hun reële noden.

Het is niet zo eenvoudig om een sanitairwarmwaterproductie-installatie correct te dimensioneren. Zo moet men enerzijds het gewenste comfort en het verbruik van de gebruikers verzekeren, waardoor er vaak overgedimensioneerd wordt. Anderzijds wordt het steeds belangrijker om energiezuinige installaties te ontwerpen, wat dan net weer een zo nauwkeurig mogelijke dimensionering vereist.

Herbeluister hier ons webinar.

Wetgeving rond PV in Vlaanderen

Na dit webinar is de wetgeving rond PV in Vlaanderen zonneklaar voor u:
 

  • Breder kader PV - de energietransitie: een Techlink(ed) view
  • Situatie tot eind 2020 (terugdraaiende teller)
  • Wetgeving vanaf 2021: premies <= 10 kVA en de call PV voor 40kW tot 2MW

 

Klik hier om het webinar opgenomen op 12 oktober te beluisteren.

Klik hier om de bijhorende presentatie in pdf te bekijken.