Vlaanderen Helemaal Digitaal

Aanmelden

Techlink ondersteunende partner Taskforce Vlaanderen Helemaal Digitaal

Techlink ondersteunende partner Taskforce Vlaanderen Helemaal Digitaal

 

COVID-19 uitbraak zorgt voor versnelde digitale transformatie.

 

Door de COVID-19 uitbraak nam de overheid heel ingrijpende maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan, zo ingrijpend dat we zoveel mogelijk naar digitale oplossingen overschakelen om de wereld verder te laten draaien, denk maar aan telewerken.  Door meer in te zetten op digitale technologie kunnen we de samenleving immers zo veerkrachtig mogelijk verder doen draaien.

Niet alleen in onze installatiesector, maar in alle sectoren zijn de uitdagingen vandaag groot en biedt digitaal heel wat opportuniteiten. Daarom heeft de Vlaamse overheid met ondersteuning van imec en het Stuurorgaan Vlaams Informatie- en ICT-Beleid de taskforce Vlaanderen Helemaal Digitaal opgericht. 

 

Doel van de taskforce

Deze taskforce zal alle digitale initiatieven die bedrijven, maatschappij en overheden beter kunnen doen werken in kaart brengen, onderling afstemmen en promoten.

  •  Via een platform digitale oplossingen matchen met problemen en uitdagingen.
  • Oorzaak zoeken van problemen en uitdagingen die ontstaan zijn, zodat de partners die problemen kunnen oplossen aan de hand van een bestaand of nieuw slim, digitaal aanbod (bijvoorbeeld, bedrijven die meer ondersteuning vragen voor telewerk.)
  • Aan overheden wordt gevraagd om acute problemen en uitdagingen in de samenleving zo duidelijk mogelijk te omschrijven, zodat bedrijven kunnen kijken of ze hun aanbod daarop kunnen afstemmen.

 

Rol van Techlink

We zijn dan ook verheugd om als ondersteunende partner van deze Taskforce op te kunnen treden, omdat we geloven dat de toekomst meer dan ooit digitaal is, ook na deze coronacrisis.

Techlink zal dit initiatief actief ondersteunen en als ondersteunende partner ook SPOC zijn om de bouwactoren te bevragen naar welke problemen/uitdagingen zij naar aanleiding van de coronacrisis ervaren waarbij digitale oplossingen een antwoord kunnen bieden.

Techlink heeft zelf ook ervaring met het opzetten van digitale initiatieven zoals Techbim, “de gemeenschappelijke generieke objectenbibliotheek” voor gebruik in BIM Modeling Software voor technische installaties.

  

Wat kan dit voor u als installateur betekenen?

Heeft u als installatiebedrijf een digitale oplossing of ziet u een acute nood? Neem in beide gevallen contact op met de taskforce:

  • Welk probleem of uitdaging ziet uw bedrijf of organisatie in de samenleving als gevolg van deze coronacrisis, waar digitalisering een hulpmiddel zou kunnen betekenen? Stel hier uw vraag. 

Installatiebedrijven die hun vraag nog niet onmiddellijk willen richten aan de taskforce of hun aanbod nog niet willen registreren omdat ze twijfels hebben of nog extra info willen, mogen altijd contact opnemen met onze collega: kurt.vancampenhout@techlink.be