Verwarmingslabel

Aanmelden

Verwarmingslabel

Verwarmingslabel

Sinds 26 september 2015 moeten bepaalde verwarmingsuitrustingen zoals ketels, warmtepompen en boilers voorzien zijn van een energielabel. Het gaat in vele gevallen niet enkel om het zogenaamde productlabel dat wordt afgegeven door de fabrikant van het verwarmingssysteem (ketel of warmtepomp). Als er verschillende componenten gecombineerd worden, bijvoorbeeld een ketel met een zonneboiler en een bijbehorende regeling, is er een zogenaamd pakketlabel nodig.

Indien niet alle componenten van hetzelfde merk zijn, dient de installateur zelf het pakketlabel op te stellen en bij z’n offerte mee te bezorgen aan de klant. Om het de installateur gemakkelijk te maken, introduceert Techlink een handige online berekeningstool op de site www.verwarmingslabel.be.

Deze tool (beschikbaar in de 3 landstalen) is gratis door iedereen te gebruiken en is gebaseerd op een bestaande tool van de Duitse koepelvereniging VdZ. De databank met toestellen en componenten is uiteraard gevuld met producten die beschikbaar zijn op de Belgische markt en levert de nodige documenten (energielabel, datablad,...) af.