Actueel

Aanmelden

Actueel

Versoepeling RESCert voorwaarden

25/02/2019

Voor het RESCert certificaat van bekwaamheid werden enkele versoepelingen ingevoerd zonder overleg met de sector.  Deze versoepelingen zijn van toepassing voor verschillende technologiën sinds januari 2019.

Lees meer

Aantal nieuwe elektrische wagens overschrijdt de kaap van 5%

14/02/2019

In 2018 werden 28 523 personenauto’s verkocht die geheel of gedeeltelijk op elektriciteit rijden, waardoor het marktaandeel de drempel van 5% overschreed (5,1%). Nieuwe elektrische wagens stijgen proportioneel het meest, maar vertegenwoordigen nog altijd slechts 0,7% van de markt. 

Lees meer

E-learning - laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen

08/02/2019

Wil je alles weten over het opladen van een elektrische wagen? Wil je als installateur je klant voldoende kunnen ondersteunen in de keuze voor een laadpunt? Hoe een laadpunt integreren in een elektrische installatie? Volg nu online een gratis cursus laadinfrastructuur bij Volta.

Lees meer

Techlink te gast in "de Markt" op VRT

04/02/2019

Techlink te gast in het VRT programma "de Markt" naar aanleiding van het onderhoud van verwarmingsinstallaties. Techlink biedt een model onderhoudscontract aan - waar zowel de installateur als de klant een houvast aan heeft - om misbruiken te vermijden.

Lees meer

Synergid - Herziening C10/C11

01/02/2019

Synergid (federatie van netbeheerders elektriciteit en aardgas in België) werkt aan een herziening van de C10/11.  Over het nieuwe voorstel liep een consultatie waarop Techlink, ODE, Volta, Edora, FEBEG en COGEN samen reageerden, waarna Synergid een nieuwe ontwerpversie maakte.

Lees meer

Onderhoudscontract voor verwarmingsinstallatie of niet?

29/01/2019

Volgens de beroepsfederatie Techlink loont het zeker de moeite om zo een onderhoudscontract af te sluiten, want goede afspraken, maken goede klanten. Techlink adviseert aan de consument volgende aanbevelingen in het achterhoofd te houden.

Lees meer

Electro Brain - sectorproef voor elektrotechnische talenten

28/01/2019

Op 29 januari wordt voor de 4e keer het knetterende startschot gegeven voor Electro Brain.  Deze sectorproef wordt in het hele land georganiseerd en heeft als doel na te gaan over welke competenties toekomstige elektriciens beschikken na hun opleiding.

Lees meer