Actueel

Aanmelden

Actueel

Corona - Update: Werken in bewoonde panden

04/05/2020

Dit weekend heeft minister van Economie en Werk in een interview bevestigd wat Techlink reeds enkele weken geleden heeft vastgesteld! Namelijk dat de werkzaamheden in bewoonde panden nooit wettelijk verboden werden, mits het respecteren van de veiligheidsmaatregelen.

Lees meer

Corona - Nieuw MB heropstart bedrijven op 4 mei

01/05/2020

Het is eindelijk zover! Het Ministerieel Besluit die de beslissingen van de Veiligheidsraad van afgelopen vrijdag officialiseert, werd vandaag gepubliceerd! Dit betekent dat er een nu een juridisch kader is voor de heropstart van de niet-essentiële activiteiten op maandag 4 mei.

Lees meer

IEA HPT Deelnamesteun van en door Vlaanderen bevestigd

28/04/2020

Het departement Economie Wetenschap en Innovatie (EWI) bevestigde aan WPP de verderzetting van de financiering van de Vlaamse deelname aan het Internationaal Energieagentschap (IEA) Technology Collaboration Programme (TCP) over Heat Pump Technologies (HPT). 

Lees meer

Corona - Update (27/04)

27/04/2020

De zogenaamde exit strategie is door de Nationale Veiligheidsraad bekend gemaakt, waarbij er stapsgewijs wordt gestreefd naar de volledige heropstart van alle economische activiteiten. Wat betekent dit concreet voor de installatiesector?

Lees meer

Coronacrisis biedt historische kans voor duurzamere samenleving

22/04/2020

80% van de Belgische installatiebedrijven – elektro, sanitair, verwarming, ventilatie en airconditioning – vindt dat de huidige coronacrisis het keerpunt moet vormen om de samenleving te verduurzamen. Voer voor een opiniestuk.

Lees meer

Corona - Update (21/04)

21/04/2020

Deze update behandelt volgende topics: Overbruggingsrecht, bijkomende steunmaatregelen inzake btw en bedrijfsvoorheffing: uitstel voor indiening van btw-aangiften en betaling voor de maand april
en de resultaten sectoroverleg Fluvius.

Lees meer

Corona - Update (20/04)

20/04/2020

Naar aanleiding van de beslissing van de veiligheidsraad om de maatregelen in het kader van de bestrijding van Covid-19 te verlengen tot en met 3 mei, werd op 17 april 2020 een nieuw Ministerieel Besluit gepubliceerd die deze beslissingen vastlegt.

Lees meer