Actueel

Aanmelden

Actueel

Nieuwe afspraken voor aftakking en binneninstallatie

09/12/2019

Op 1 januari 2020 gaan er enkele wijziging van kracht die interessant zijn voor de aannemers en bouwheren. Het gaat om bepalingen over de aftakking (artikel 6) en de binneninstallatie (artikel 7). Hieronder vindt u enkele relevante artikels die toegevoegd of gewijzigd zijn.

Lees meer

Loonlastenverlaging ploegenarbeid: interpretatie minimumloon

05/12/2019

Minister van Financiën verduidelijkt: wanneer een lid van een ploeg niet het vereiste minimumloon ontvangt zal geen lastenverlaging kunnen toegepast worden voor deze persoon. Alle andere leden van de ploeg met het vereiste minimumloon behouden wel de lastenverlaging. 

Lees meer

Skills4Climate vraagt ondersteuning voor EU klimaatdoelstellingen

04/12/2019

De Skills4Climate" Coalitie die 11 grote Europese verenigingen in de elektrische en bouwsector bijeenbrengt, waaronder EuropeOn waarvan Techlink lid is) vraagt beleidsmaatregelen ter ondersteuning van geschoolde professionals die de energietransitie in de praktijk moeten omzetten.

Lees meer

Impact nieuwe Europese Commissie op onze sector

04/12/2019

De nieuwe Europese Commissie Ursula Von der Leyen werd vorige week geïnstalleerd.  Welke impact heeft dit op onze sector en welke commissarissen zullen met hun bevoegheden de energietransitie, innovatie en digitalisering vorm geven?

Lees meer

Vlaamse regering verlaagt IRR voor OT berekening

06/11/2019

Op vrijdag 25 oktober wijzigde de Vlaamse regering principieel de onrendabele top berekening in het energiebesluit. Hierover wordt nu advies ingewonnen bij de raad van state alvorens het finaal wordt goedgekeurd. 

Lees meer

Parameters projectspecifieke bandingfactor 750 kWAC < 2 MWAC

26/10/2019

Op 28 juni 2019 keurde de Vlaamse regering een wijziging aan het energiebesluit goed om extra parameters vast te leggen voor de steunaanvraag voor PV projecten tussen de 750 kWAC en 2MWAC omvormervermogen. Het VEA publiceerde nu de parameterwaarden.

Lees meer

Milieubijdrage PV in Brusselse gewest

26/10/2019

Op 1 januari 2020 treedt de milieubijdrage voor fotovoltaïsche zonnepanelen (milieubijdrage PV) in werking in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, waardoor de inzameling, de recyclage en de financiering van afgedankte zonnepanelen verplicht wordt voor de bedrijven actief in het Brussel.

Lees meer