Actueel

Aanmelden

Actueel

Synergrid - Rechtszekerheid C10/C11

19/04/2019

Synergrid werkt aan een herziening van de C10/11. Om in afwachting van de goedkeuring rechtszekerheid te bieden, heeft de VREG een principebeslissing genomen in verband met bestaande en nieuwe installaties.

Lees meer

Zonnekaart: Je dak is goud waard in Brussel

15/04/2019

In Brussel zijn het fotovoltaïsche panelen die het grootste potentieel vormen voor de productie van groene energie: 20 000 000 m² is uitstekend potententieel voor zonne-energie. De zonnekaart van Leefmilieu Brussel moedigt de Brusselaars aan om te investeren in hiernieuwbare energie.

Lees meer

Digitale meter decreet en besluit uitrol

08/04/2019

Vlaams parlement keurt decreet digitale meter goed & Vlaamse regering keurt besluit goed met details uitrol na de goedkeuring op 3 april door het plenaire Vlaamse parlement. Op 29 maart werd een eerste besluit goedgekeurd over de uitrol van de digitale meter door de Vlaamse regering.

Lees meer

Nog geen stemming over de vrijstelling netwerkkosten PV in Wallonië

03/04/2019

Nog steeds geen stemming over de vrijstelling van netwerkkosten voor PV installaties die voor 1 juli 2019 in Wallonië zijn geplaatst. Het blijft echter belangrijk te onthouden dat PV rendabel is met of zonder netwerktarieven.

Lees meer

Openbare aanbestedingen voor HVAC installateurs

28/03/2019

De Vlaamse overheid heeft verschillende aanbestedingen lopende waarop de HVAC installateur kan intekenen. Een project in Sint-Genesisius-Rode voor de renovatiewerken van GC de Boesdaalhoeve en een voor de renovatie van de HVAC installatie in GC De Lijsterbes in Kraainem.

Lees meer

Gassector gaat volop voor innovatie en vergroening

28/03/2019

Gassector trekt nu volop de kaart van innovatie en ziet potentieel in een aantal nieuwe, groene technologieën.  De sector wilt het moment grijpen om meer efficiënte toepassingen en groen gras te promoten. Een belangrijke rol is weggelegd voor de installateurs in de huidige energietransitie.

Lees meer

Wijzigingen energiedecreet voor PV

25/03/2019

Wijzigingen energiedecreet gestemd in de commissie energie van het Vlaams Parlement.  Voor PV houdt dit in dat prosumenten voor het principe van de terugdraaiende teller kunnen kiezen ook bij de digitale teller en de afschaffing van de mogelijkheid om grote PV installaties (>750 kW) op te splitsen.

Lees meer