Actueel

Aanmelden

Actueel

Onderhoudscontract voor verwarmingsinstallatie of niet?

29/01/2019

Volgens de beroepsfederatie Techlink loont het zeker de moeite om zo een onderhoudscontract af te sluiten, want goede afspraken, maken goede klanten. Techlink adviseert aan de consument volgende aanbevelingen in het achterhoofd te houden.

Lees meer

Electro Brain - sectorproef voor elektrotechnische talenten

28/01/2019

Op 29 januari wordt voor de 4e keer het knetterende startschot gegeven voor Electro Brain.  Deze sectorproef wordt in het hele land georganiseerd en heeft als doel na te gaan over welke competenties toekomstige elektriciens beschikken na hun opleiding.

Lees meer

Kies de juiste differentieelschakelaar voor elektrische laadpunten

25/01/2019

Het jaarlijks toenemen van het aantal elektrische voertuigen, wordt automatisch vertaald in het meer installeren van laadpalen door elektrotechnici. De hamvraag blijft echter, met welke differentieelschakelaars moeten deze systemen beveiligd worden.

Lees meer

Wijzigingen EPB-reglementering Brussels Hoofdstedelijk Gewest

22/01/2019

De bestaande EPB-reglementeringen voor verwarming en klimaatregeling in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn herzien. Check de belangrijkste veranderingen, de conversie van L-gas naar H-gas en de controle van de uitvoering van de reglementaire handelingen.

Lees meer

RESCert op korte termijn opnieuw premievoorwaarde

21/01/2019

Vanaf 1 januari 2019 werd REScert voorwaarde afgeschaft voor de installatie van warmtepompen en zonneboilers. Na overleg met de adviseurs van Minister Lydia Peeters zou de link tussen de RESCert voorwaarde en de premies nu op korte termijn hersteld worden.

Lees meer

Kris Van Dingenen is nieuwe Algemene Directeur Techlink

21/01/2019

Kris Van Dingenen (44 jaar) is per 1 januari 2019 benoemd als algemeen directeur van Techlink. Hij volgt in deze functie Willy Pauwels (60 jaar) op die na een carrière van 35 jaar bij Fedelec en nu Techlink een stap opzij zet. 

Lees meer

Afschaffing RESCert voor premie warmtepompen en zonneboilers

11/01/2019

Vanaf 1 januari 2019 is REScert voorwaarde afgeschaft voor de installatie van warmtepompen en zonneboilers. Aangezien deze beslissing zonder overleg en aankondiging is genomen, zijn wij in overleg met VEA en het kabinet van Minister Lydia Peeters om snel een oplossing te vinden. 

Lees meer