Actueel

Aanmelden

Actueel

Wijzigingen energieverbruiksmetingen in het Brussels Gewest

31/08/2021

In het Brussels Gewest legt de EPB-regelgeving inzake technische installaties al 10 jaar energieverbruiksmetingen op. Deze wetgeving wijzigt dit jaar. Daarom organiseert Brussels Leefmilieu op vrijdag 1 oktober van 9.00 tot 16.30 u een gratis webinar.

Lees meer

Premie sturing elektrische warmte en warmtepompboilerpremie

29/07/2021

Na het verlies van de terugdraaiende teller keurde de Vlaamse Regering op 9 juli premies goed voor investeringen die het eigenverbruik stimuleren. Daarbij werd een nieuwe premie voor slimme sturing uitgewerkt en werd de warmtepompboilerpremie verlengd tot 2024

Lees meer

Berekening GSC: actualisatie bestaande projecten

28/07/2021

Het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap publiceerde het definitieve rapport met de actualisaties voor de onrendabele toppen en bandingfactoren voor bestaande projecten en projecten gebouwd tot en met 16/7/2021.

Lees meer

Voorwaarden premie sturing elektrische warmte

26/07/2021

Op 9 juli werd de premie voor sturing van elektrische warmte goedgekeurd. Op 14 juli legde de minister nadere regels en technische voorwaarden vast in een ministerieel besluit voor de premie. De regelgeving gaat in 10 dagen na publicatie van het besluit in het Belgisch Staatsblad.

Lees meer

Kwartierwaarden - Herziening thuisbatterij premie aankoop/leasing

23/07/2021

Een update over de volgende onderwerpen: Gratis activeren kwartierwaarden, Herziening thuisbatterij premie voor aankoop of leasing, Premie voor slimme sturing en verlenging warmtepompboilerpremie.

Lees meer

Retroactieve investeringspremie na verlies TDT

22/07/2021

Zonnepaneeleigenaars die voor 1 januari 2021 zonnepanelen plaatsten en over een digitale meter beschikken kunnen vanaf 20 juli een retroactieve investeringspremie aanvragen. De Vlaamse regering wil daarmee het verlies van het terugdraaiende teller principe compenseren. 

Lees meer

Slachtoffers noodweer helpen dringende werkzaamheden uit te voeren?

22/07/2021

Onze koepelorganisatie Confederatie Bouw heeft het initiatief genomen om een lijst aan te leggen van bedrijven die noodwerkzaamheden kunnen verrichten om de slachtoffers van de uitzonderlijke overstromingen van vorige week te helpen. 

Lees meer