Actueel

Aanmelden

Actueel

Coronavirus - Kan/mag of moet ik als installatiebedrijf verder werken?

18/03/2020

Een installatiebedrijf verder laten draaien in deze ongeziene tijden van Corona, kan dat en hoe moet u dit dan doen en waar moet u dan rekening mee houden? En wat als ik als bedrijf toch beslis om mijn werkzaamheden, al dan niet volledig, stil te leggen?

Lees meer

Coronavirus - Uitstel bijscholing of actualisatie-examen

17/03/2020

Door de verspreiding van het coronavirus COVID-19 annuleren opleidingsinstelling geplande opleidingen of examens in Vlaanderen. Bijgevolg kunt u mogelijks niet tijdig een bijscholing volgen of actualisatie-examen afleggen. Uitstel vragen kan wegens overmacht.

Lees meer

Coronavirus - Update activiteiten en dienstverlening Techlink

13/03/2020

Techlink garandeert de dienstverlening voor haar leden, maar wil haar steentje bijdragen in de strijd tegen het coronavirus. Infosessies, opleidingen en meetings worden geannuleerd, medewerkers bereikbaar maar worden gestimuleerd om van thuis te werken.

Lees meer

Brandreactieklasse DC-stringkabels

09/03/2020

In het AREI is ook de minimum brandreactieklasse van kabels voorgeschreven in functie van hun plaatsingswijze. Op dit moment is er geen DC-stringkabel op de markt beschikbaar die aan de minimumvereiste (Cca) voldoet bij het plaatsen ervan in bundel of in lagen.

Lees meer

EPB cijferrapport - Hernieuwbare energietechnieken fors toegenomen

03/03/2020

Uit het rapport van het Vlaams Energieagentschap met cijfers over de EPB-aangiften van woongebouwen van januari 2006 tot 31 december 2019, blijkt dat de sector al maar liefst 5 jaar voorloopt op de Europese doelstelling om vanaf 2021 enkel BEN te bouwen.

Lees meer

Aftopping investeringskost OT berekening

27/02/2020

Op 14 februari 2019 keurde de Vlaamse Regering principieel een wijziging goed aan het energiebesluit om de investeringskost voor de berekening van de onrendabele top af te toppen voor projectspecifieke bandingfactoren en bandingfactoren voor projecten met een directe lijn.

Lees meer

Techlink Awards Night - Op zoek naar dé installateur van morgen!

25/02/2020

Op 5 juni 2020 vindt de derde editie van de Nacht van de Technieken plaats onder een nieuwe naam, de “Techlink Awards Night”.  Een jury zal “Awards” toekennen en zo de professionals belonen die energietransitie, innovatie en duurzaamheid reeds in hun DNA verweven hebben.

Lees meer