Actueel

Aanmelden

Actueel

Gassector gaat volop voor innovatie en vergroening

28/03/2019

Gassector trekt nu volop de kaart van innovatie en ziet potentieel in een aantal nieuwe, groene technologieën.  De sector wilt het moment grijpen om meer efficiënte toepassingen en groen gras te promoten. Een belangrijke rol is weggelegd voor de installateurs in de huidige energietransitie.

Lees meer

Wijzigingen energiedecreet voor PV

25/03/2019

Wijzigingen energiedecreet gestemd in de commissie energie van het Vlaams Parlement.  Voor PV houdt dit in dat prosumenten voor het principe van de terugdraaiende teller kunnen kiezen ook bij de digitale teller en de afschaffing van de mogelijkheid om grote PV installaties (>750 kW) op te splitsen.

Lees meer

Akkoord digitale meter herstelt vertrouwen in zonnepanelen

14/03/2019

Er is een akkoord over de invoering van de digitale meter. Eigenaars van zonnepanelen krijgen de kans om te kiezen voor het bestaande systeem met terugdraaiende tellers of het nieuwe systeem van de VREG, dat enkel rekening houdt met de stroom die van het net wordt gehaald.  

Lees meer

Flitscontrole sociale inspectie elektrotechnische sector 21 maart

12/03/2019

De sociale inspectiediensten hebben hun kalender van de flitscontroles voor 2019 gepubliceerd. De elektrotechnische en bouwsector zijn aan de beurt op donderdag 21 maart. De flitscontroles hebben voornamelijk een informatief en preventief karakter.

Lees meer

Beeldwoordenboek Electrotechniek

08/03/2019

Volta, ons technisch kenniscentrum, heeft een specifiek beeldenwoordenboek uitgebracht om de communicatie, de veiligheid en de efficiëntie te verhogen op de werkvloer. Dit boek is er voor iedereen die werkt in en rond deze sector en in onze 3 landstalen.

Lees meer

120 gevallen van energiefraude met GSCs blootgelegd in 2018

07/03/2019

Het afgelopen jaar recupereerde netbeheerder Fluvius (toen nog Eandis en Infrax) een recordbedrag van € 732 485 na fraude met groenestroomcertificaten.  Op 6 maart gaf de algemeen directeur van ODE, Bram Claeys, hierover een interview op radio 1.

Lees meer

Betaalbare groene waterstof – Belgische doorbraak

07/03/2019

Belgische wetenschappers realiseren cruciale doorbraak in betaalbare groene waterstof: een speciaal zonnepaneel dat waterstofgas maakt uit het vocht van de lucht. Met deze uitvinding kan de toekomst van groene energie een heel andere wending krijgen. 

Lees meer