Actueel

Aanmelden

Actueel

Toelichting bij rendementsberekening PV tot 10kVA in 2020

19/11/2020

Vanaf 2021 vervangt een premie het ‘terugdraaiende teller’ principe voor nieuwe installaties. Wat zijn de gevolgen van deze verandering voor de berekening van het rendement van PV installaties? En wat zijn de onzekerheden die nog steeds deze rendementsberekeningen bemoeilijken?

Lees meer

Corona - Uitstel bijscholing of actualisatie-examen erkende technici

19/11/2020

Om een verval van rechtswege van de erkenning te vermijden, kan u in Vlaanderen als erkend technicus in geval van overmacht een individueel uitstel vragen voor het afleggen van de bijscholing, bijkomend aan het reeds verleende algemene uitstel tot en met 1/12/2020.

Lees meer

Toelichting specifieke scenario's PV tot 10kVA in 2020 en 2021

16/11/2020

Vanaf 2021 zal je voor nieuwe installaties een premie kunnen aanvragen ter vervanging van het ‘terugdraaiende teller’ principe. In onze nieuwsflits beschrijven we enkele scenario’s die door VREG, VEA en en Departement Omgeving werden uitgewerkt ter verduidelijking van de wetgeving.

Lees meer

Zonnepanelen en de digitale meter - Techlink te gast bij De Inspecteur

13/11/2020

Het is zonneklaar: “ Er is zonnepaneelleven na 31 december” lichtte Jan Caerels van Techlink deze ochtend toe in het Radio 2 programma “ De Inspecteur”. Het einde van de terugdraaiende teller gaat samen met de introductie van aan een ander subsidiemechanisme, namelijk geld bij investering.

Lees meer

Corona - FAQ

09/11/2020

Sinds de invoering van de nieuwe, verstrengde, Corona-maatregelen die initieel zeer duidelijk en concreet leken, blijkt er toch wel wat verwarring en onevenwicht te zijn rond een aantal punten. Wij geven een antwoord op veelgestelde vragen.

Lees meer

Distributienettarieven - Standpuntnota Techlink

29/10/2020

De discussie over de distributienettarieven kadert echter ook in het groter verhaal rond energietransitie, waarin Techlink haar leden wil begeleiden. Daarom vindt Techlink het belangrijk om met jullie haar standpuntnota met jullie te delen.

Lees meer

Corona - tweede coronagolf: naleving uitvoeringstermijn

28/10/2020

Komt door de tweede coronagolf onder meer de naleving van uw uitvoeringstermijn in gevaar? Verwittig tijdig uw opdrachtgever. Dit geldt zowel bij overheidsopdrachten als bij private opdrachten.

Lees meer