Wijziging premievoorwaarden warmtepompen

Aanmelden

04/07/2022

Vanaf 1 juli kunnen er tijdelijk geen premies meer worden aangevraagd voor warmtepompen tot 30 september via de huidige fluvius-platformen. Vanaf 1 oktober 2022 zullen warmtepomppremies kunnen worden aangevraagd via een centraal systeem “Mijn Verbouwpremie”, waar ook renovatiepremies zijn samengebracht. Daarnaast verwachten we een ministerieel besluit die enkele (technische) voorwaarden zal wijzigen. Dit ministerieel besluit werd nog niet gepubliceerd, de voorwaarden kan je wel reeds raadplegen op de VEKA energiesparen website.  

Kader

We kondigden eerder reeds de verhoging van de premiebedragen aan voor lucht-water warmtepompen en hybride warmtepompen. Daarbij maakten we er je ook attent op dat er tijdens de periode 1 juli tot en met 30 september tijdelijk geen premies kunnen worden aangevraagd, omdat er zal worden overgestapt naar een nieuw systeem. Voor de premies voor warmtepompen met factuurdatum vanaf 1 juli zijn enkele voorwaarden gewijzigd.  

Belangrijkste voorwaarden die gewijzigd of toegevoegd werden