Fiscaal voordeel laadpalen

Aanmelden

28/09/2021

Het kabinet van Federaal minister van Financiën Van Peteghem presenteerde in april een wetsvoorstel waarmee de Federale Regering mobiliteit wil vergroenen. Tegen 2026 moeten alle bedrijfswagens broeikasgasvrij zijn. Daarvoor zullen ook meer laadpalen nodig zijn.

Om dit te stimuleren, ging vanaf 1 september 2021 een belastingvermindering in voor nieuwe laadinfrastructuren. Het voorstel werd reeds door de ministerraad goedgekeurd, maar moet nog goedgekeurd worden door het parlement en gepubliceerd worden in het staatsblad. 

Particulieren

Vanaf 1 september 2021 tot 31 augustus 2024 kan men voor aankoop en plaatsing van een laadstation bij particulieren (zowel voor eigenaars als huurders) een belastingvermindering voor je investering krijgen.  

Meer over de timing en voorwaarden in onze volledige nieuwsbrief.

Ondernemingen

Ondernemingen die investering in publiek toegankelijke laadstations kunnen tussen 1 september 2021 en 31 augustus 2024 rekenen op verhoogde kostenaftrek. De kostenaftrek wordt afgebouwd.

Meer over de timing en voorwaarden in onze volledige nieuwsbrief.