Financiële impact eindfactuur terugdraaiende teller

Aanmelden

12/02/2021

Het arrest van het Grondwettelijk Hof vernietigde in januari het terugdraaiende teller principe. VREG heeft afgelopen maandag een wijziging van de tariefmethodologie doorgevoerd die zal ingaan op de dag van publicatie van het arrest in het Belgisch Staatsblad. Dit betekent dat deze teller effectief zal stoppen met terugdraaien voor de prosumenten met digitale meter. Ook de CREG heeft recent een gelijkaardige beslissing genomen voor de federale bijdrage.

Hiermee komt er steeds meer duidelijkheid over de praktische implementatie van het arrest.

Omdat de digitale meter stopt met virtueel terugdraaien op het moment van publicatie van het arrest, kan er voor prosumenten een financiële impact zijn. Klik op onze volledige nieuwsflits om te kijken voor welke prosumenten dit van toepassing kan zijn.

Op basis van onze volledige nieuwsflits kan u dan uw klanten met digitale meter informeren over de gevolgen zodat ze hun verbruik de komende maanden maximaal beperken.