Update marktcijfers PV 2019

Aanmelden

14/01/2020

Het Vlaams Energieagentschap publiceerde voorlopige marktcijfers tot en met september 2019, waaruit blijkt dat er vorig jaar minstens 259,77 MWAC omvormervermogen* bijkwam. Ook al zijn deze cijfers voorlopig, toch is dit al een grotere toename dan de 225 MWAC die er in het volledige jaar 2018 bijkwam.

Kader


Het Vlaams Energieagentschap publiceert op regelmatige basis een update van de verwerkte marktcijfers voor geïnstalleerd PV-vermogen. De netbeheerder stelt momenteel enkel het omvormervermogen ter beschikking van het Vlaams Energieagentschap. De cijfers zijn zo goed als volledig tot en met eind mei 2019. Voor juni, juli, augustus en september 2019 zijn er onvolledige cijfers beschikbaar. Voor de drie laatste maanden van 2019 zijn nog geen cijfers beschikbaar.**

Lees hier de volledige nieuwflits.