Cyberveiligheid - Relax en denk 2 keer na voor je op een link klikt

Aanmelden

08/10/2019

Voor 5de keer al lanceren het Centrum voor Cybersecurity België en de Cyber Security Coalition een sensibiliseringscampagne rond cyberveiligheid tijdens de European Cyber Security Month nu in oktober. 

Dit jaar gaat alle aandacht uit naar phishing

We geven graag enkele tips mee om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van phishing:

  • Klik niet zomaar op elke link
  • Als je een verdacht bericht krijgt, stuur het dan door naar verdacht@safeonweb.be
  • Wees niet te snel, een klik is gauw gebeurd.

Daarom is het motto van de campagne: Relax en denk 2 keer na voor je op een link klikt.  Meer en meer herkennen we valse berichten, nochtans klikken we nog te veel op links in valse berichten met alle gevolgen van dien, denk maar aan virussen.  Oorzaak: men is gewoon te snel en een klik is gauw gemaakt.  

Dus, relax en denk na voor je klikt!