Zonnekaart: Je dak is goud waard in Brussel

Aanmelden

15/04/2019

Wanneer Techlink, met zijn Nederlandstalig- en Franstalig Sectorcomité fotovoltaïsche installaties, u regelmatig informeert over de wetgeving inzake zonne-energie in Vlaanderen en Wallonië, vergeten we het derde gewest van het land niet.

In Brussel zijn het fotovoltaïsche panelen die het grootste potentieel vormen voor de productie van groene energie: 20.000.000 m² dakbedekking heeft een uitstekend potentieel voor zonne-energie. Slechts 3% van de Brusselse daken is echter uitgerust met fotovoltaïsche panelen.

Zoals ook in Vlaanderen met de 'Zonnekaart', moedigt de Zonnekaart van Leefmilieu Brussel de Brusselaars aan om te investeren in hernieuwbare energie door zonnepanelen op hun dak te plaatsen. Het is voldoende om een adres in te geven om het zonnepotentieel van een dak te visualiseren en om een ​​schatting te krijgen van de kosten en de winsten van een installatie.

Een initiatief ondersteund door een grote communicatiecampagne die hopelijk de residentiële markt in de hoofdstad zal stimuleren.

Ter info: We hebben contact gehad met het bedrijf dat de 'Zonnekaart' ontwikkelde in Vlaanderen en een implementatie ervan in het Waals Gewest is voorzien.

Klik hier voor meer info.