Techlink te gast in "de Markt" op VRT

Aanmelden

04/02/2019

Naar aanleiding van malafide praktijken bij het onderhoud van verwarmingsinstallaties, biedt Techlink haar leden een modelonderhoudscontract aan.

Zo kunnen ze het onderscheid - ook op papier maken - met oneerlijke concurrenten die de regels aan hun laars lappen.  

Het onderwerp is brandend actueel. Zaterdag was Techlink te gast in het duidingsprogramma "de Markt" op VRT, de voorbije week kwam het onderwerp ook al ter sprake in de Inspecteur op Radio 2. Er komen nog steeds massaal veel reacties binnen.

Kader

Een technicus die een onderhoud doet op 10 min, torenhoge facturen, attesten die niet of niet volledig worden afgeleverd.  Een greep uit het assortiment klachten van consumenten bij de Inspecteur op Radio 2.

Techlink

De beroepsfederatie roept consumenten op om klacht in te dienen wanneer ze met zulke malafide praktijken te maken krijgen via de website Veilig Verwarmen

Leden van Techlink kunnen hier een modelonderhoudscontract downloaden.  Want goede afspraken, maken goede klanten. Op dat document staat mooi op een rij welke stappen een technicus precies moet overlopen. Handig voor de technicus en tegelijkertijd transparant voor de consument. 

Bovendien pleit Techlink voor meer gerichte controles, namelijk bij niet erkende technici.