Actueel

Aanmelden

Actueel

Vernieuwd Fluvius kwalificatiesysteem van aannemers

19/06/2019

Fluvius zal voor haar hele werkingsgebied stelselmatig overschakelen op een (vernieuwd) kwalificatiesysteem van aannemers. Elke kandidaat-aannemer kan de criteria voor kwalificatie aanvragen om een selectieprocedure te doorlopen om gekwalificeerd te worden. 

Lees meer

Startschot informatiecampagne digitale meters gegeven

18/06/2019

Vanaf 1 juli 2019 start Fluvius officieel met de plaatsing van nieuwe digitale meters voor elektriciteit en aardgas. In de komende 15 jaar krijgen alle Vlaamse gezinnen en kleine bedrijven het nieuwe toestel in huis. Fluvius en de overheid starten daarom een informatiecampagne.

Lees meer

E-learning "netsystemen" door Volta

17/06/2019

Ontdek de leerrijke, online opleiding "netsystemen" door ons technisch kenniscentrum Volta. Wil je de bescherming tegen onrechtstreekse aanraking bij verschillende systemen leren (her)kennen, of weten wat verbonden moet zijn met de aarde om aan één van de toegelaten variante te voldoen?  

Lees meer

Nieuwe regels voor de kwaliteit van de binnenlucht in werklokalen

29/05/2019

Het koninklijk besluit van 2 mei 2019 tot wijziging van de codex over het welzijn inzake de binnenluchtkwaliteit in werklokalen treedt in werking op 31 mei 2019. De Confederatie Bouw en het WTCB hebben hier een voortrekkersrol gespeeld, waaraan Techlink actief aan bijgedragen heeft.

Lees meer

Voorkomen legionellaontwikkeling in sanitaire installaties

28/05/2019

Legionella is een bacterie die van nature voorkomt in drinkwater.  Maatregelen tijdens het ontwerp, de uitvoering en het onderhoud van waterinstallaties zijn nodig om besmetting te voorkomen, die vooral bij zwakkere personen aanleiding kan geven tot longontstekingen.

Lees meer

Wijzinen projectspecifieke bandingsfactor 750 kW < 2 MW

23/05/2019

De Vlaamse regering gaf een eerste principiële goedkeuring aan een besluit om de steunaanvraag voor projecten tussen de 750 kW en 2MW omvormervermogen te vereenoudigen. Nu wordt advies ingewonnen over dit besluit alvorens het finaal goedgekeurd wordt.

Lees meer

Bedrijven schreeuwen om IoT-installateurs

23/05/2019

Tegen 2020 zullen wereldwijd meer dan 20 miljard apparaten via het internet met elkaar verbonden zijn.  Bedrijven schreeuwen om IoT-installateurs in een markt die boomt als nooit tevoren. Er is nood aan de installateur 2.0 die elektronica en netwerken integreert met intelligente systemen.

Lees meer