Actueel

Aanmelden

Actueel

Niet-limitatieve lijst toegelaten bidirectionele groenestroomtellers

16/03/2022

We brachten je reeds op de hoogte van de verplichting om een tweerichtingsmeting te plaatsen bij certificaatgerechtigde hybride omvormers. Na overleg met Fluvius delen we graag een niet-limitatieve lijst van toegelaten groenestroomtellers. 

Lees meer

Bouw -en installatiesector zetten schouders onder renovatieturbo Vlaamse Regering

16/03/2022

Op 14 maart hebben de Vlaamse ministers van Energie en Wonen, Zuhal Demir en Matthias Diependaele, hun plan voorgesteld om de volgende jaren energetische renovaties en hernieuwbare energie aanzienlijk aan te moedigen in Vlaanderen.

Lees meer

Verkorting betalingstermijn

23/02/2022

Vanaf 1 februari 2022 geldt er een maximale betalingstermijn van 60 kalenderdagen in het kader van een handelstransactie tussen ondernemingen.

Lees meer

Vervangen omvormers bij kleine PV-installaties ≤ 10 kVA

21/02/2022

Vervangen van omvormers bij kleine PV-installaties ≤ 10 kVA: vervangen meerdere omvormers door 1 omvormer, verhogen omvormervermogen en verhuissituaties. Verduidelijking van de bestaande regels voor omvormervervanging bij kleine PV-installaties.  

Lees meer

Tweerichtingsmeting certificaatgerechtigde hybride omvormers

21/02/2022

Wanneer een hybride omvormer in combinatie met batterijen geplaatst wordt bij een installatie die recht heeft op groene stroomcertificaten, moet een tweerichtingsmeting gebeuren om te vermijden dat er groene stroomcertificaten toegekend worden voor grijze stroom. 

Lees meer

Premie asbest - PV

11/02/2022

De nieuwe premie voor het gelijktijdig verwijderen van asbesthoudende dakbedekking en plaatsing van nieuwe PV-installaties werd finaal goedgekeurd. 

Lees meer

Wijziging voorwaarden thuisbatterijpremie

11/02/2022

Vorige vrijdag werd een verzamelbesluit gestemd waarin ook de voorwaarden van de thuisbatterijpremie werden gewijzigd.

Lees meer