Actueel

Aanmelden

Actueel

Coronavirus - Sectoroverleg met Fluvius voor installatiebedrijven

31/03/2020

Techlink overlegt intensief met Fluvius om de belangen te verdedigen van leden-installatiebedrijven die voor Fluvius werken. Er werd succesvol gelobbyd om de cash-positie van installatiebedrijven te ondersteunen, voor een correcte vergoeding bij dringende werken en beperkte werkhervatting.

Lees meer

Attest verplaatsingen? – Werken in buurlanden?

25/03/2020

Deze update behandelt volgende thema’s: Heb ik een attest nodig om mijn verplaatsingen te verantwoorden? Wat te doen als u werven heeft in buurlanden? Een duidelijk overzicht met modeldocumenten.

Lees meer

Lobbywerk uitbreiding hinderpremie - Regeling beveiligingsinstallateurs?

25/03/2020

2 topics: de VCB en Techlink lobbyen voor een uitbreiding van de Vlaamse hinderpremie en wat als ik alarminstallaties en installaties van camerabewaking plaats, mag ik blijven verder werken?

Lees meer

Wie mag welke installatie-activiteiten nog uitvoeren? (status 23/03)

25/03/2020

Er is op 23 maart 2020 een nieuw Ministerieel Besluit uitgevaardigd. We hebben de informatie ingedeeld volgens de paritaire comités waartoe de installatiebedrijven van Techlink behoren om zo duidelijk mogelijk te zijn. Een overzicht van wie welke installatie-activiteiten nog mag uitvoeren.

Lees meer

Coronavirus - Extra steunmaatregelen

24/03/2020

Zaterdag 21 maart maakte de federale regering extra steunmaatregelen bekend voor bedrijven, zelfstandigen en particulieren die getroffen zijn door de coronacrisis. De extra steunmaatregelen werden uitgewerkt met de steun van de Nationale Bank van België en de financiële sector. 

Lees meer

Wie mag welke installatie-activiteiten nog uitvoeren? (status 22/03)

23/03/2020

Naar aanleiding van de verstrengde anti-coronamaatregelen heeft de federale overheid vorige week de economische activiteiten opgedeeld in 3 groepen. We geven hieronder een overzicht van wat deze onderverdeling betekent voor de installatiebedrijven.

Lees meer

Coronavirus - Update Procedure Tijdelijke werkloosheid

23/03/2020

Een update van de procedure tijdelijke werkloosheid.  Wat moet u doen als u gedeeltelijk of volledig moet sluiten? Wat is de procedure om voor mijn werknemers tijdelijke werkloosheid aan te vragen? Een volledig overzicht.

Lees meer