Actueel

Aanmelden

Actueel

Een energietransitieplan? Het kan!

02/12/2020

Energietransitie, terecht een heel actueel topic waar in België beleidsmatig veel over wordt gediscussieerd maar weinig grote beslissingen worden gemaakt. In de UK is de knoop alvast finaal doorgehakt, men kiest resoluut voor het “groene herstel” als klimaatweg vooruit uit de coronacrisis. 

Lees meer

Update bandingfactoren

01/12/2020

Op 3 november publiceerde VEA het rapport met het overzicht van bandingfactoren voor installaties met startdatum vanaf 1/1/2021. Daarnaast werd informatie beschikbaar gemaakt over een aantal projectspecifieke bandingfactoren die toegekend werden.

Lees meer

Corona - Uitvoeringstermijnen

27/11/2020

Verwacht u ernstige hinder bij de uitvoering van uw opdracht als gevolg van de tweede coronagolf? Wees aandachtig voor de na te leven termijn bij overheidsopdrachten waar u dit dient te doen binnen de 30 dagen na het ontstaan van de feiten.

Lees meer

Techlink positief maar ook kritisch over nieuw laadpalenplan

25/11/2020

In de eerste plaats staan de sectorfederaties Techlink, VCB en AVERE België positief tegenover de opvolger van het eerste laadpalenplan. Maar dit plan zal nog moeten worden bijgestuurd om tijdig het noodzakelijke nog hogere niveau van elektrische mobiliteit te bereiken.  

Lees meer

Corona - Investeringsaftrek verlengd met 2 jaar

24/11/2020

Wist je dat de investeringsaftrek verlengd wordt met 2 jaar? De Federale regering heeft op 6 november beslist om de verhoogde investeringsaftrek van 25% te verlengen voor investeringen gedaan tot eind 2022.

Lees meer

Fluvius - Aandachtspunten voor gasaansluitingen

20/11/2020

Aangezien Fluvius heeft vastgesteld dat er regelmatig gezondigd wordt tegen de voorschriften bij gasaansluitingen, brengen ze graag enkele belangrijke onderwerpen opnieuw onder de aandacht.

Lees meer

Fluvius - Aandachtspunten voor electriciteitsaansluitingen

20/11/2020

Aangezien Fluvius heeft vastgesteld dat er regelmatig gezondigd wordt tegen de voorschriften bij electriciteitsaansluitingen, brengen ze graag enkele belangrijke onderwerpen opnieuw onder de aandacht.

Lees meer