Actueel

Aanmelden

Actueel

Kies de juiste differentieelschakelaar voor elektrische laadpunten

25/01/2019

Het jaarlijks toenemen van het aantal elektrische voertuigen, wordt automatisch vertaald in het meer installeren van laadpalen door elektrotechnici. De hamvraag blijft echter, met welke differentieelschakelaars moeten deze systemen beveiligd worden.

Lees meer

Wijzigingen EPB-reglementering Brussels Hoofdstedelijk Gewest

22/01/2019

De bestaande EPB-reglementeringen voor verwarming en klimaatregeling in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn herzien. Check de belangrijkste veranderingen, de conversie van L-gas naar H-gas en de controle van de uitvoering van de reglementaire handelingen.

Lees meer

RESCert op korte termijn opnieuw premievoorwaarde

21/01/2019

Vanaf 1 januari 2019 werd REScert voorwaarde afgeschaft voor de installatie van warmtepompen en zonneboilers. Na overleg met de adviseurs van Minister Lydia Peeters zou de link tussen de RESCert voorwaarde en de premies nu op korte termijn hersteld worden.

Lees meer

Kris Van Dingenen is nieuwe Algemene Directeur Techlink

21/01/2019

Kris Van Dingenen (44 jaar) is per 1 januari 2019 benoemd als algemeen directeur van Techlink. Hij volgt in deze functie Willy Pauwels (60 jaar) op die na een carrière van 35 jaar bij Fedelec en nu Techlink een stap opzij zet. 

Lees meer

Afschaffing RESCert voor premie warmtepompen en zonneboilers

11/01/2019

Vanaf 1 januari 2019 is REScert voorwaarde afgeschaft voor de installatie van warmtepompen en zonneboilers. Aangezien deze beslissing zonder overleg en aankondiging is genomen, zijn wij in overleg met VEA en het kabinet van Minister Lydia Peeters om snel een oplossing te vinden. 

Lees meer

Geen groepsaankopen meer in de provincie Antwerpen

11/01/2019

Het nieuwe provinciebestuur vindt groepsaankopen misleidend voor de consument en zal er dus niet meer op inzetten. Dit meldt de VRT NWS. De laatste jaren had de provincie nochtans zwaar ingezet op groepsaankopen zoals voor groene stroom, gas en zonnepanelen. 

Lees meer

Uniforme tarieven bij Fluvius sinds 1 januari

10/01/2019

De fusie van Eandis en Infrax, resulterend in de oprichting van Fluvius, brengt vanaf dit jaar uniforme tarieven met zich mee, geldend voor het hele Fluvius-werkingsgebied. De nieuwe tarieven zijn consulteerbaar op de websites van Eandis en Infrax tot 7 februari, erna op de Fluvius website.

Lees meer