Actueel

Aanmelden

Actueel

Wijzigingen project-specifieke bandingfactor

04/03/2021

De Vlaamse regering voerde verschillende wijzigingen door met betrekking tot de project-specifieke bandingfactor. Sommige wijzigingen hebben een retroactieve impact op projecten waarvoor reeds kosten werden gemaakt, zoals voor vergunningsaanvragen. 

Lees meer

Online oefensessie ‘Project indienen call groene stroom’

04/03/2021

Na de online toelichting van 15 december 2020 over de call groene stroom voor installaties tussen 40kW en 2MW, zal VEKA een nieuwe toelichting geven over het digitaal platform voor de call groene stroom.

Lees meer

Boek: ‘Licht vernieuwen naar led. Wat moet je weten?’

25/02/2021

Om milieubewuste vernieuwers te helpen bij de keuzes op het gebied van retrofitten, verschijnt op 1 maart 2021 de eerste gezamenlijke publicatie van de Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde (NSVV), het Belgisch Instituut voor Verlichtingskunde (IBE-BIV) en Groen Licht Vlaanderen (GLV).

Lees meer

Digitale meter en retroactieve investeringspremie

25/02/2021

Op 12 februari werden een aantal beslissingen genomen omtrent de batterijpremiethermische opslag, de uitrol van de digitale meter en de retroactieve investeringspremie voor prosumenten die een digitale meter hebben of de komende jaren krijgen.

Lees meer

Uitbreidingen tot start call groene stroom

24/02/2021

We kregen een aantal vragen over het uitbreiden van bestaande installaties vóór de start van de call groene stroom. We begrepen dat deze uitbreidingen niet meetellen voor het “2MW-plafond” dat via de call groene stroom ondersteund kan worden.

Lees meer

Digitale meter is dé onmisbare vriend van de prosument

24/02/2021

Nu de Vlaamse Regering besliste de uitrol van de digitale meter bij prosumenten te pauzeren roept dat de vraag op: gaan digitale meters en zonnepanelen wel samen? Zoals eerder gecommuniceerd vindt Techlink dat uitstel verstandig. Zijn we dan tegen digitale meters? Nee, absoluut niet! 

Lees meer

Thuisbatterijpremie - wijzigingen en modaliteiten

18/02/2021

Een aantal wijzigingen werden principieel beslist met betrekking tot de batterijpremie. Deze moeten nog voorgelegd worden aan de Raad van State en er kunnen in de finale versie nog kleine wijzigingen doorgevoerd worden.

Lees meer